Jubileum concours / Reünie

 

Krantenknipsels Bodegraafs Nieuwsblad

 

 

Bodegraafs Nieuwsblad

  • 26 aug 2011

Door: Van De Redactie

BODEGRAVEN - Het begon ooit met een paar boeren die na het werk in een weiland springoefeningen deden met hun paarden. Inmiddels bestaat de Boreftse Ruiters tachtig jaar en houdt de rijvereniging op zaterdag 3 september een groot jubileumconcours.

Tijdens het jubileum komen veel oud-leden een kijkje nemen.

Tijdens het jubileum komen veel
oud-leden een kijkje nemen.

Eén groot dressuurfestijn moet het worden, het jubileumconcours. Overdag is er volop spektakel, met onder meer een kür op muziek, equipe, dressuur en een clinic van de professionele ruiters Bart Bax en Annemieke Koene. Ook bijzonder is de demonstratie van het Friese showteam, met acht Friese paarden. ,,Gerda Verburg, oud-minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en al veertig jaar lid van de Boreftse Ruiters, zal het jubilieumconcours waarschijnlijk openen”, vertelt voorzitter en dierenarts Maaike Soethout (31) enthousiast. ,,We zijn al ruim een jaar met veel vrijwilligers bezig om van dit jubileumconcours een bijzondere dag te maken. We verwachten zo’n 250 starts, voornamelijk uit de regio Zuid-Holland en Utrecht. Deelnemers aan het equipe kunnen een eerste prijs van 500 euro winnen.”

Strodorp

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. ,,Ze kunnen meerijden op een pony, of cavia’s en konijntjes knuffelen in het strodorp. Ook kunnen ze de leeftijd en het gewicht van een paard schatten en daarmee een prijs winnen.” Behalve de wedstrijden, is er ’s avonds een groot feest, waarvoor veel oud-leden zijn uitgenodigd. ,,Het was soms nog een heel gepuzzel om de juiste adressen te vinden”, vertelt erelid Theo Mourik. Hij is met zijn zeventig jaar het oudste nog rijdende lid. ,,Vroeger reden we op werkpaarden, nu worden paarden speciaal gefokt voor de sport. En had je vroeger een wedstrijd in de buurt, dan ging je gewoon op je paard er naartoe. Daar kwam geen trailer aan te pas.”
De wedstrijden, demonstraties en kinderactiviteiten vinden plaats van 8.00 tot 17.00 uur aan de Burgemeester Kremerweg in Bodegraven. De feestavond voor de leden en oud-leden in Gasterie de Vliethoeve begint om 20.15 uur. Meer informatie op www.deboreftseruiters.nl.


 

 

Bodegraafs Nieuwsblad

  • 08 sep 2011

Door: Van De Redactie

BODEGRAVEN - De Landelijke Rijvereniging de Boreftse Ruiters bestond op 9 augustus tachtig jaar. De Boreftse Ruiters hebben dit jubileum gevierd door middel van een jubileumconcours op donderdag 1 en zaterdag 3 september.

Burgemeester Van der Kamp en Gerda Verburg.

Burgemeester Van der Kamp en Gerda
Verburg.

Het concours werd geopend door burgemeester Van der Kamp en erelid van de Boreftse Ruiters Gerda Verburg. Tijdens dit concours werden er dressuurwedstrijden in de klasse B t/m Z2 verreden. Eén van de hoogtepunten van dit weekend was de kür op muziek die door diverse deelnemers uit de klasse Z1 en Z2 werd verreden. Dankzij vele sponsoren zoals de Rabobank, Dierenartsenpraktijk Bodegraven en ‘the Promofactory’ kon er gestreden worden om mooie geldprijzen.
Naast de dressuurwedstrijden was er voor het publiek nog meer te zien. Een clinic van Bart Bax met Annemieke Koene, een prachtige show van ‘het Friese showteam’ uit Boskoop en een spannende demonstratie met een tandemspan door Leen Wisselo. Het concours was gezellig aangekleed met een strodorp met verschillende kraampjes en een kleine kinderboerderij.
Het jubileumconcours is afgesloten met een reünieavond in gasterie de Vliethoeve in Bodegraven. Op deze avond hebben diverse generaties van actieve leden en oud-leden van de Boreftse Ruiters elkaar weer kunnen verblijden met mooie verhalen uit de oude doos. De paardensport is een grote sport in Nederland en ook in het Groene Hart is er afgelopen weekend weer vol overgave genoten van paard en sport.
Meer foto’s van de reünie en het concours zijn te zien op www.deboreftseruiters.nl.