Clubdag De Boreftse Ruiters 27 september 2014.

Clubdag de Boreftse Ruiters zaterdag 27 september 2014!

Afgelopen zaterdag hebben we onze tweede clubdag gehad. Dit keer met een aantal nieuwe uitdagingen en met extra spanning!

De dag begon mistig! Maar dat kon de pret niet drukken, hooguit het zicht voor de jury!

Deze keer was Paulien Kouwenhoven onze charmante jury. We hadden natuurlijk ook een charmante schrijfster Maud om al de protocollen vol te schrijven met opbouwend commentaar en goede adviezen. Dames bedankt!

De dressuur en spelletjes vonden dit keer in de grote buitenbak buiten plaats met de trein die regelmatig langs kwam rijden als extra moeilijkheidsgraad. Dit maakte het voor sommige deelnemers  dan ook meer dan spannend.  

Ook goed sturen was vereist  om binnen de ring te blijven, geen hekjes of muren, dit was een extra uitdaging voor de jonge ruitertjes en “jonge” paarden.  Er was wat verwarring met de starttijden maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heeft iedereen kunnen starten. Het is natuurlijk wel verstandig om de dag voor dat je moet starten nog even op de startlijst te kijken! Er kan altijd iets veranderen. Goed dat het een oefenwedstrijdje was! Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan. De één was tevreden en de ander had het nog wel een keer over willen doen, het blijft oefenen…… En goed rijden is nog niet zo makkelijk, eigenlijk best moeilijk!

Na de dressuur was het tijd voor de spelletjes, onder de bezielende leiding van Geert en Joy werd er fanatiek gestreden tijdens de stoelendans en Tally- Ho! Volgens mij waren de jongste ruiters heel fanatiek en super snel en moesten de ervaren “spelletjes” ruiters, zoals Susette en Denise alle zeilen bijzetten om in het spel te blijven! Wees gewaarschuwd, de jonge generatie komt eraan. Harstikke leuk dat er een aantal  nieuwe enthousiaste  deelnemers hebben meegedaan aan deze dag en we hopen dat jullie dat ook blijven doen.

Ondertussen werd de stand opgemaakt van de dressuur en de spelletjes en werden de linten klaar gelegd.  Zodra iedereen klaar was met de verzorging van zijn paard en zich had verzameld rond de kantine begon de prijsuitreiking. Er zijn weer een hoop ruiters blij gemaakt met een mooi lint en goede adviezen voor de volgende wedstrijd.

En toen begon de “schriktraining”……..

Inmiddels waren de mensen van het “Paniekvrije Paard”, die de schriktraining kwamen geven ook gearriveerd. Een grote bus met spullen werd de binnenbak ingereden en het opbouwen  kon beginnen. Een beetje zenuwachtig was iedereen inmiddels wel…… steeds meer attributen werden neergezet. Wat de spanning niet minder maakte!  Zeilen, wapperende linten, een grote bewegende kliko met monster, een grote bal, plasticflessen, paraplu’s, toeters, bladblazer, bellenblaas/ rook machines, je kon het zo gek niet verzinnen. Voor ruiter en paard genoeg om hard weg te rennen!

In twee groepen van 8 waren de ruiters ingedeeld, de eerste groep ging om 14.00 van start en de tweede om 15.30 uur. Zwepen en sporen waren niet toegestaan en oranje hesjes werden uitgedeeld. Iedereen werd nog even toegesproken en voorzien van goed advies. Het moest vooral leuk worden en lol voor paard en ruiter. Geen druk, geen dwang, geen spanning…………. En toen kon het spektakel beginnen!

 

Het ging eigenlijk bij iedereen harstikke goed. Het ene paard was heel relaxed en de ander had wat meer tijd nodig, maar bij allemaal kon je zien dat ze het eigenlijk  heel  leuk  vonden. In de training gaan ze ervan uit dat je paard eerder nieuwsgierig dan bang is, en dat bleek in veel gevallen juist. Dus langzaam viel alle spanning van ruiter en paard af. Erg leuk om te zien. In beide groepen is het super gegaan, zelf bij de jonge paarden en de echte neuroten.  Grappig was om te zien dat er zelfs echte talenten waren onder onze paarden, vooral tijdens het voetballen! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar en heel leerzaam, een training die iedere ruiter een keer gedaan moet hebben. Het geeft zelfvertrouwen en inzicht in je paard.

De dag was bijna voorbij en eindigde ook weer in de mist, maar dit kwam gelukkig door de “rook” machine van de schriktraining!

Het was een leuke, sportieve dag met een hoop gezelligheid. We willen alle vrijwilligers bij deze bedanken voor hun hulp en natuurlijk DAP Bodegraven en de familie Hofland voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.  Zonder alle hulp kunnen we dit soort dagen niet organiseren.

Een ruiterlijke groet van het bestuur

 

De Boreftse Ruiters.